Wat kan een leefstijlcoach voor jou betekenen?

We leven in een tijdperk waar we vaak te maken krijgen met stress en onzekerheid. Denk aan de hoge werkdruk op je werk of de corona crisis die voor flink wat tegenslagen kan zorgen. In dat geval kan leefstijlcoaching jou helpen om lekkerder in je vel te komen zitten. In dit artikel vertellen we wat een leefstijlcoach voor jou kan betekenen.

Wat is leefstijl coaching en wat doet een leefstijlcoach?

Leefstijlcoaching wordt tegenwoordig steeds belangrijker en populairder. Bij leefstijl coaching of vitaliteit coaching, sta jij centraal en maak jij de keuzes met behulp van jouw coach. Dergelijke coaching zorgt ervoor dat je een goede balans vindt tussen sporten, voeding, je gedachtes verzetten, gevoelens uitspreken en een balans aanbrengen tussen je werk en privésituatie. Een leefstijl coach helpt je om een beter inzicht te krijgen in jouw onzekerheden en geeft je handvatten om hiermee om te gaan. Door kleine stapjes te nemen, helpt deze coaching je om een betere balans te vinden en een gezonde leefstijl te creëren.

Wie heeft baat bij leefstijl coaching?

Zonder dat je het in de gaten hebt, slopen er bepaalde gewoontes in die je leven kunnen beïnvloeden. Voor deze mensen kan een leefstijlcoach het verschil maken. Hieronder geven we wat voorbeelden van zaken die impact hebben op jouw leven.

Stress als grote boosdoener

Heb je veel last van stress door bijvoorbeeld een hoge werkdruk? Of denk je dat je tegen een burn-out aan zit en weet je niet welke vervolgstappen je moet nemen? Dan kan een leefstijl coach een uitkomst zijn.

Pak je eetgewoontes aan

Ook kan je onzeker zijn over je overgewicht of eetgewoontes. Hier kan een leefstijl coach jou bij helpen; in samenspraak wordt er een persoonlijk voedsel- en beweegschema voor jou opgesteld.

Zorg voor goede slaapgewoontes

Kan je slecht in slaap komen door gedachten die in je hoofd spoken? Bij leefstijl coaching bespreekt de coach jouw slaapgewoontes en zorgt dat hier meer balans en rust in komt. Bovendien is een leefstijlcoach goed om meer rust in je leven aan te brengen, zowel op werk- en privé gebied.

Welke voordelen heeft leefstijl coaching binnen een bedrijf?

Als bedrijf kan je een leefstijl coach inhuren waar werknemers vrijblijvend gebruik van kunnen maken. Op basis van de persoonlijke gesprekken die de werknemer met de coach heeft, kan de coach een plan of schema opstellen. Leefstijl coaching heeft de volgende positieve effecten op werknemers:

  • Het kan bijdragen aan gewichtsverlies en een gezondere leefstijl
  • Werknemers komen beter in hun vel te zitten
  • Betere slaapgewoontes, waardoor werknemers uitgerust op het werk verschijnen
  • Ziekteverzuim wordt beperkt, doordat minder werknemers met een burn-out thuis komen te zitten
  • Enthousiasme en zin om te werken neemt toe
  • Meer energie, dus productiever en meer motivatie

Wat zijn de kosten voor een leefstijlcoach?

De kosten voor een leefstijlcoach kan sterk variëren. Vaak begint leefstijlcoaching met een intake gesprek, waar jouw leefstijl in kaart wordt gebracht. Vervolgens betaal je per coachsessie een bedrag. Daarnaast kan je ook een persoonlijke voedingsschema of sportschema laten opstellen waar vaak kosten aan verbonden zijn. Door sommige verzekeraars wordt leefstijl coaching gedekt. Check dus van tevoren of dit bij jou ook het geval is.

Advies of informatie nodig?

Zou jij een een gesprek willen aangaan met een leefstijlcoach? Of wil je meer informatie over leefstijl coaching? Bij Fysiopark helpen wij jou daar graag mee!

Door onze kennis en expertise, helpt onze leefstijlcoach jou graag met jouw keuzes. Wij nemen jouw leef, slaap- en eet gewoontes met je door, en proberen daar vervolgens samen een betere balans in te krijgen. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!

Jan Bout

Jan Bout

Fysiotherapeut
Manueel therapeut
Extended Scope Specialist
Leefstijlcoach