Nieuws

De rol van fysiotherapeuten bij COVID-19

Het zijn bijzondere tijden voor onze maatschappij. De eerste COVID-19 patiënten worden ontslagen uit het ziekenhuis, anderen herstellen thuis in isolatie. Laten we hopen dat het de komende tijd langzaam beter gaat en we weer meer vrijheid gaan krijgen. Echter zijn de problemen voor veel (ex)- COVID19 patiënten dan nog niet voorbij.

Psychosomatisch fysiotherapeut Sabrina van den Tillart

Wie is Sabrina van den Tillart? Binnenkort start Sabrina bij ons in de praktijk als psychosomatisch fysiotherapeut. Zij volgt daarmee Lise Hansen op, een kundig professional met veel expertise en een heel warm hart. Lise heeft jaren met veel plezier in onze praktijk gewerkt en mag nu gaan genieten van haar welverdiende pensioen. In deze […]

Maatregelen Coronavirus (COVID-19)

Update 23-3-2020 8.30 uur Praktijk gesloten Wij hebben na lang wikken en wegen besloten om de praktijk toch te sluiten vanaf dinsdag 24 maart. Een moeilijke beslissing, maar voor ons gevoel nu wel de juiste. Patiënten met vragen kunnen telefonisch nog wel advies krijgen. Zorg goed voor uzelf en wij hopen u op korte termijn […]

Dry Needling

Wat is dry needling en waar helpt het bij?

Dry needling is een effectieve behandelmethode bij spierknopen ook wel triggerpoints genoemd. Een droge, steriele acupunctuurnaald prikt de spier aan, waardoor de spier snel en langdurig ontspant. Hierdoor voelt u na de eerste behandeling een directe vermindering van pijn.

chronische pijn

Hoe wordt u chronische pijn de baas?

Bijna iedereen weet wat het is om pijn te hebben. Pijn is normaal, persoonlijk en altijd echt. Alle pijnervaringen zijn normaal en zijn een reactie van ons brein op een bedreigende situatie. Pijn wordt wel gevoeld in het lichaam, maar komt tot stand in onze hersenen met het doel ons te beschermen. We hebben dus een alarmsysteem dat gevaar detecteert. Er bestaan geen speciale pijnsensoren, pijnsignalen of pijnbanen in ons zenuwstelsel. Bij pijn is uitgebreide hersenactiviteit betrokken.