Blog

Dry Needling

Wat is dry needling en waar helpt het bij?

Dry needling is een effectieve behandelmethode bij spierknopen ook wel triggerpoints genoemd. Een droge, steriele acupunctuurnaald prikt de spier aan, waardoor de spier snel en langdurig ontspant. Hierdoor voelt u na de eerste behandeling een directe vermindering van pijn.

chronische pijn

Hoe wordt u chronische pijn de baas?

Bijna iedereen weet wat het is om pijn te hebben. Pijn is normaal, persoonlijk en altijd echt. Alle pijnervaringen zijn normaal en zijn een reactie van ons brein op een bedreigende situatie. Pijn wordt wel gevoeld in het lichaam, maar komt tot stand in onze hersenen met het doel ons te beschermen. We hebben dus een alarmsysteem dat gevaar detecteert. Er bestaan geen speciale pijnsensoren, pijnsignalen of pijnbanen in ons zenuwstelsel. Bij pijn is uitgebreide hersenactiviteit betrokken.

Leefstijlcoaching

Fysiopark faciliteert Leefstijlcoaching

Zoals de plannen er nu voor staan gaan we in FYSIOPARK begin volgend jaar starten met iets geweldigs. We hebben besloten om iets te gaan doen wat we al heel lang van plan waren. In januari 2020 beginnen we met leefstijlcoaching; ook wel Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) genoemd!

Wat is artrose

Wat is artrose en hoe wordt het behandeld?

Artrose, ook wel gewrichtsslijtage genoemd, is een aandoening aan het kraakbeen in gewrichten. Hoewel de leeftijd waarop je artrose ontwikkelt verschilt, is dit vooral een kwaal onder ouderen. Mensen met artrose kunnen last hebben van voortdurende of steeds terugkerende pijn en stijfheid in één of meer gewrichten. Vooral de heupen, de wervelkolom en de knieën zijn hier gevoelig voor.

etalagebenen claudicatio

Wat zijn etalagebenen?

Etalagebenen of claudicatio is een aandoening waarbij de bloedvaten die vanuit het hart richting de buik en de benen lopen gedeeltelijk verstopt raken. Het kan gaan om kleine vaatjes in de benen die lokaal verstopt raken. Hierdoor ontstaat tijdens het lopen pijn in een kleiner deel van het been, bijvoorbeeld in de kuit. Ook grotere vaten kunnen gedeeltelijk verstopt raken waardoor een heel been of zelfs beide benen pijn gaan doen tijdens lopen.