Nieuws

stress voorkomen hoe doe je dat

Stress voorkomen, hoe doe je dat?

Tegenwoordig komt stress steeds vaker voor. Denk aan een drukke werkdag, het halen van deadlines en daarbovenop nog het huishouden doen. Niet heel gek dat je het je soms even te veel wordt.
Merk je dat je door de dagelijkse beslommeringen last hebt van opbouwende stress? Pas hiermee op, want dit kan uiteindelijk resulteren in fysieke klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid en rugklachten. Om stress te voorkomen, geven wij hieronder een aantal behulpzame tips.

Wat is de beste slaaphouding

Wat is de beste slaaphouding?

Slaap is nodig om je lichaam rust te geven, waardoor je weer energie opdoet. Daarom is het erg vervelend als je ’s ochtends wakker wordt met rugklachten. De juiste slaaphouding is belangrijk voor een optimale nachtrust. Maar hoe krijg je rugklachten tijdens je nachtrust en wat is de beste slaaphouding? Wij vertellen je er alles over.

Hoe kan je polsklachten verminderen?

Hoe kan je zelf polsklachten verminderen?

Heb je vervelende zeurpijn aan de pols? En begint het langzaamaan jouw leven te beïnvloeden? Dan is het tijd om hier wat aan te doen! Als je te lang met polsklachten blijft lopen, kunnen de klachten zelfs verder toenemen. Maar wat kan je eigenlijk zelf doen om polsklachten te verminderen? Wij vertellen je er graag meer over.

voorkomen van knieblessure

Hoe kan je knieblessures voorkomen?

Je knieën krijgen dagelijks veel te verduren: lopen, traplopen, tillen, fietsen en andere vormen van beweging. Elk jaar staan knieblessures weer op nummer één op de lijst van meest voorkomende sportblessures. Het is dus belangrijk dat je goed zorg draagt voor je knieën, om zo een blessure te voorkomen.

Medical taping

Medical taping; waar is het goed voor?

Medical Taping gaat al terug sinds de jaren zeventig. De grondleggers van Medical Taping (uit Japan en Korea) waren zich er toen al van bewust dat beweging en spieractiviteit onmisbare elementen zijn voor het genezen en voorkomen van lichamelijke klachten.