Blog

Leefstijlcoaching

Zoals de plannen er nu voor staan gaan we in FYSIOPARK begin volgend jaar starten met iets geweldigs. We hebben besloten om iets te gaan doen wat we al heel lang van plan waren. In januari 2020 beginnen we met leefstijlcoaching; ook wel Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) genoemd!

Wat is artrose

Wat is artrose en hoe wordt het behandeld?

Artrose, ook wel gewrichtsslijtage genoemd, is een aandoening aan het kraakbeen in gewrichten. Hoewel de leeftijd waarop je artrose ontwikkelt verschilt, is dit vooral een kwaal onder ouderen. Mensen met artrose kunnen last hebben van voortdurende of steeds terugkerende pijn en stijfheid in één of meer gewrichten. Vooral de heupen, de wervelkolom en de knieën zijn hier gevoelig voor.

etalagebenen claudicatio

Wat zijn etalagebenen?

Etalagebenen of claudicatio is een aandoening waarbij de bloedvaten die vanuit het hart richting de buik en de benen lopen gedeeltelijk verstopt raken. Het kan gaan om kleine vaatjes in de benen die lokaal verstopt raken. Hierdoor ontstaat tijdens het lopen pijn in een kleiner deel van het been, bijvoorbeeld in de kuit. Ook grotere vaten kunnen gedeeltelijk verstopt raken waardoor een heel been of zelfs beide benen pijn gaan doen tijdens lopen.

hielspoor

Wat is een hielspoor?

Een hielspoor is een klein aangroeisel aan de voor- en onderzijde van de hiel. Het ontstaat door jarenlang staan, lopen en springen. De platte peesplaat onder de voet ook wel de ‘fascia plantaris’ genoemd trekt jarenlang aan de hiel, waardoor de hiel soms de neiging heeft om extra bot aan te maken. Hierdoor ontstaat een soort aangroeisel de zogenaamde ‘hielspoor’. Deze is goed zichtbaar op een röntgenfoto.

Oncologische therapie

Wat is oncologie fysiotherapie?

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 116.000 mensen kanker. Dat komt neer op 12 mensen per uur. Er zijn meer dan honderd verschillende soorten kanker. Elke soort kanker is en andere ziekte met een eigen behandeling.