Nieuws

winterdepressie-verhelpen-fysiotherapie

Nekklachten door winterdepressie

Nekklachten door winterdepressie Zodra de herfststormen in september of oktober beginnen, beginnen bij veel mensen de neerslachtige gevoelens en bij sommigen zelfs depressieve gevoelens. Een depressie die seizoensgebonden is noemen we vaak een winterdepressie. Deze depressie kan voor serieuze fysieke klachten zorgen zoals nekpijn. Maar hoe kan het nu dat depressie resulteert in nekklachten?

voorkomen van knieblessure

Last van je knie als gevolg van een lopersknie

Heb ik een Lopersknie? Ben je onlangs weer veel gaan hardlopen, wielrennen of een andere sport gaan beoefenen en heb je last van terugkerende klachten in de knie? Het kan dan zijn dat je een lopersknie hebt opgelopen. Maar wat is nu een lopersknie en hoe kom je ervan af?

Hoe kan fysio helpen bij Parkinson

Fysiotherapie voor Parkinson patienten

Fysiotherapie voor Parkinsonpatiënten Ongeveer 63.500 mensen in Nederland ondervinden dagelijks de gevolgen van de ziekte Parkinson. Helaas is er geen geneesmiddel voor de ziekte. Wel kan fysiotherapie helpen om de symptomen te onderdrukken zodat u als patient minder hinder ondervindt. Wanneer een neuroloog de ziekte bij u heeft vastgesteld kunt u daarom een doorverwijzing krijgen […]

Pijn in je heup na het hardlopen

Pijn in de heup na het hardlopen

Pijn in de heup na het hardlopen Na de vakantieperiode gaan veel mensen actief aan de slag om van de vakantiekilo’s af te komen. Hardlopen is daarbij een makkelijke keuze om mee te starten. Al kan dit niet altijd even goed uitpakken. Hardlopen kan namelijk veel verschillende blessures opleveren.

Pijn en stress door slaapgebrek

Lichamelijke en mentale klachten door slaapgebrek

Lichamelijke en mentale klachten door slaapgebrek Slaap is essentieel voor het menselijk leven. Het menselijk lichaam heeft slaap nodig om te herstellen van de fysieke spanningen van de dag, maar slaap speelt ook een belangrijke rol in het helpen van onze geest om te herstellen van de mentale spanningen van de dag. Tijdens de slaap […]