Nieuws

Welke oefeningen kan ik zelf doen bij schouderklachten

Welke oefeningen kan ik zelf doen bij schouderklachten?

Heeft u last van schouderklachten? Dan zijn oefeningen essentieel, want bij schouderklachten is het belangrijk om uw schouder te blijven bewegen. Voor klachten aan de schouder kan fysiotherapie helpen, maar u kunt er ook zelf mee aan de slag. In dit blog geven we u vijf praktische oefeningen die u zelf thuis kunt uitvoeren bij schouderklachten.

spierknopen

Spierknopen

Iedereen heeft wel eens last van spierknopen of triggerpoints, zoals ze ook wel genoemd worden. Maar wat is het, wat zijn de symptomen en hoe kom je ervan af? In dit blog vertellen we u er alles over.

Relax!

Relax! Dat is tegenwoordig makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer heb je voor het laatst bewust een ontspannende activiteit gepland? Sommigen doen dit vaak, maar de meeste mensen plannen vooral de inspannende activiteiten.Dit is jammer, want een mens heeft zijn rust juist zo hard nodig! Na een inspanning is het logisch dat je tijd nodig hebt voor rust en herstel. Maar kom je daar wel aan toe? En wat doe je dan?

Eetwissel

De eetwissel. Het is moeilijk om oude, vertrouwde eetgewoonten over boord te gooien. We zijn wel bereid tot kleine stapjes; babystapjes. Kleine aanpassingen in de goede richting. Het geeft ons het gevoel dat we goed bezig zijn, zonder dat we direct al onze houvast kwijt zijn. De kunst is wel om er mee door te gaan. Veel babystapjes maken dat je toch bij je doel uitkomt.

Goede voornemens

Goede voornemens. Bijna iedereen maakt ze, maar wie haalt zijn gestelde doelen voor het nieuwe jaar? Lang niet iedereen. Wat maakt nou het verschil tussen wel of niet die gedragsverandering invoeren en volhouden?