FysioPark faciliteert leefstijlcoaching vanaf januari 2020

Zoals de plannen er nu voor staan gaan we in FYSIOPARK begin volgend jaar starten met iets geweldigs. We hebben besloten om iets te gaan doen wat we al heel lang van plan waren. In januari 2020 beginnen we met leefstijlcoaching; ook wel Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) genoemd!

Al jarenlang praten we over het belang van je leefstijl bij lekker gezond blijven, maar ook bij het ontwikkelen van lichamelijke en geestelijke klachten. Slechte conditie, pijn in je rug, hartklachten, vaatziekten, suikerziekte type 2, sommige vormen van kanker, maar ook futloosheid en bepaalde vormen van depressie zijn voor een groot deel door jezelf veroorzaakt omdat je in het verleden ongezonde keuzes maakte.

Waarom een gezondere leefstijl?

Ondanks dat je jezelf er slechter door voelt, gaan steeds meer mensen leven op een manier die gebaseerd is op ongezonde keuzes. Waar in de jaren tachtig nog 35% te dik was, is dat nu al 50%. Blijkbaar leven we tegenwoordig onder omstandigheden waarin de verleiding erg groot is om ongezond te leven.

Heb je last van de bovenstaande klachten en ben je op het punt gekomen dat het resoluut anders moet? Dan rest alleen nog de vraag: ‘Hoe ga ik mijn leven veranderen?’ Vanaf januari 2020 gaan we aan de slag met deze nieuwe vorm van hulpverlening.

Hoe ontwikkelen we een gezonde leefstijl?

In groepen van acht tot twaalf personen gaan we je leren hoe je gezonde keuzes kunt maken. Je manier van leven veranderen is niet makkelijk. Het programma duurt dan ook twee jaar. Eén jaar aanleren van een gezonde leefstijl, daarna een jaar aanleren hoe je het volhoudt. Dit is geen programma waar je zonder nadenken aan moet beginnen. Als je eraan begint, moet je bereid zijn om je volledig in te zetten om voor de rest van je leven een andere levensstijl aan te nemen. Toch zal je al snel merken hoe verslavend het is om de zoete vruchten van je gezonde keuzes te plukken.

In persoonlijke gesprekken met je coach ga je samen vaststellen welk doel reëel is om na te streven. We kijken ook wat jou in het verleden belemmerd heeft om tot gezonde keuzes te komen. Vervolgens krijg je met je groep workshops waarin je leert wat nu eigenlijk de gezonde keuze is. Dit doen we op het gebied van Rust en Ontspanning, Voeding en Beweging.

Aandachtspunten gezonde leefstijl

Om een gezonde leefstijl te krijgen, zijn er aantal aandachtspunten die je energie geven en helpen om gezonder door het leven te gaan:

  • Goede nachtrust;
  • Energie krijgen door juiste voedingsstoffen;
  • Meer bewegen. 

Vergoeding zorgverzekering

Het veranderen van je leefstijl door middel van een leefstijlcoach wordt door sommige zorgverzekeraars vergoed. Toch is dat nog niet bij elke zorgverzekeraar geregeld. Wilt u investeren in uw leven, maar wordt het niet vergoed? Dan kost een tweejarig traject ongeveer duizend euro.

Interesse of behoefte aan meer info?

Wil jij jouw leefstijl aanpassen naar een gezonder leven en ben je opzoek naar iemand die je daarbij helpt? Of wil je meer informatie hebben over leefstijlcoaching? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Jan Bout

Jan Bout – MSc.

Fysiotherapeut

Manueel therapeut

Extended Scope Specialist