Kinderfysiotherapie

Kinderen ontwikkelen zich van nature op allerlei domeinen, naarmate ze ouder worden. En iedereen doet dit op zijn of haar eigen tempo. Deze ontwikkeling begint al vanaf het moment dat ze worden geboren. En hoe oud we ook zijn, wij leren iedere dag weer bij. Kinderen maken zich motorische vaardigheden eigen en door veel herhalingen worden ze in deze activiteiten steeds vaardiger. Handelingen worden vloeiender, er is steeds meer variatie mogelijk en uiteindelijk kunnen complexere taken worden uitgevoerd.

Wat doet de kinderfysiotherapeut?

De kinderfysiotherapeut richt zich op problemen rondom het bewegen en het bewegingssysteem van kinderen en jongeren (0-18 jaar). Wanneer jouw kind problemen ondervindt met bewegen, dan is de kinderfysiotherapeut de aangewezen zorgverlener.

Het leren van nieuwe fijn- en grof motorische taken gebeurt vaak doordat kinderen spelenderwijs zelf op ontdekking gaan. Soms moet de omgeving een klein beetje aangepast worden, waardoor bepaalde activiteiten extra worden uitgelokt. Maar wat nu als bepaalde vaardigheden maar niet ontwikkeld lijken te worden? Vaak hebben deze kinderen extra handvaten en oefenmomenten nodig om de vaardigheden op fijn- en grof motorisch gebied te leren.

De kinderfysiotherapeut kan middels onderzoek antwoord geven op de hulpvraag en zoekt uit wat de bron is van het probleem. Samen wordt er gekeken of behandeling geïndiceerd is en wordt er besproken hoe eventuele behandeling er uit kan komen te zien.

Kinderfysiotherapie bij FYSIOpark in Uden