Revalidatietraining

Fysiopark Uden biedt verschillende mogelijkheden voor revalidatietraining aan. Revalidatietraining kan toegepast worden bij bijvoorbeeld herstel van een blessure of operatie.

Wat is revalidatietraining?

Na een blessure of operatie is de belastbaarheid van het lichaam of aangedane plekken in het lichaam (tijdelijk) verlaagd. Om deze weer op normaal niveau te krijgen, moet er getraind worden. Hierbij zijn alle onderdelen van belang. Denk aan mobiliteit, uithoudingsvermogen, spierkracht, balans en coördinatie.

Revalidatietraining kan worden toegepast in verschillende fases van herstel:

  • Pre-operatieve revalidatie: voorafgaand aan een operatie. De juiste voorbereiding aan een operatie kan zorgen voor een sneller herstel achteraf.
  • Post-operatieve revalidatie: revalidatie na een operatie om je spieren en gewrichten weer zo snel mogelijk te versterken.
  • Hersteltraining na een blessure: denk aan een botbreuk of gescheurde spier.

Naast blessures of operaties kunnen ook andere aandoeningen ervoor zorgen dat de belastbaarheid van je lichaam laag is, waardoor je wordt beperkt in het uitvoeren van dagelijkse-, werk-, en/of sportactiviteiten. Ook dan is revalidatietraining geschikt om deze belastbaarheid te verhogen. Zie hieronder bij welke blessures, klachten en aandoeningen wij je kunnen helpen.

Revalidatietraining bij fysiopark Uden