• "Bewegen is het beste medicijn!"

  Jan is als fysiotherapeut aangesloten bij het Rugnetwerk Zuidoost-Nederland en Pijn Netwerk Brabant

  Jan Bout

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met mij op!

Over Jan Bout – MSc.

Ik ben getrouwd met Christine (1970) en heb twee zoons, Thomas (1999) en Olivier (2002). In mijn vrije tijd mag ik graag fietsen, suppen, leuke dingen doen met het gezin en met de Rotary goede doelen behartigen.

Mijn opleiding tot fysiotherapeut heb ik gevolgd in Utrecht, aan de Academie voor Fysiotherapie Tim van der Laan. Ik zat daar in de topsportersklas. Dit gaf me de mogelijkheid om naast het studeren ook op landelijk niveau te roeien.

Nadat ik in 1994 was afgestudeerd ben ik een eigen praktijk gestart in Renesse, Schouwen-Duiveland. Na twee intensieve jaren van het opzetten van een praktijk begon het te kriebelen om verder te studeren. In 1996 ben ik daarom gestart met de universitaire opleiding tot Manueel Therapeut aan de Vrije Universiteit van Brussel. Voor deze opleiding moest ik ook stage lopen. Dat deed ik bij het Rugcentrum in Uden. Daar vroegen ze me om bij hen in dienst te treden. Dat was fantastisch, want mijn vrouw en ik wilde heel graag naar Brabant verhuizen. We namen het aanbod dus maar al te graag aan.

Daarna ging het snel. 1997 praktijk verkocht en naar Uden verhuisd. 2000 afgestudeerd aan de VUB. 2003 maat geworden in de maatschap. 2006 nieuw pand gekocht en met de praktijk verhuisd. In de jaren die volgden, heb ik veel bij- en nascholing gedaan en ben naast Manueel Therapeut ook Echografist voor het bewegingsapparaat geworden en Anderhalvelijns Fysiotherapeut.

Mijn speciale aandachtsgebied ligt bij de wervelkolom, dus nek, rug en bekken. Zowel acute als chronische rug- en nekklachten blijven mij professioneel uitdagen.

Sinds 2019 ben ik ook gediplomeerd Leefstijlcoach. Deze nieuwe aanpak van gezondheidsklachten past helemaal in het huidige tijdsbeeld en manier van kijken naar gedragsverandering en vitaliteit.

Als mede-directeur vind ik het ontzettend leuk om over de toekomst na te denken en het bedrijf zo aan te passen dat het klaar is voor die toekomst. Onze nieuwe producten en nieuwe naam zijn daar het gevolg van.

BIG-registratienummer: 49043149904

Aangesloten zorg netwerk

Jan is als fysiotherapeut aangesloten bij het Rugnetwerk Zuidoost-Nederland en het Pijn Netwerk Brabant.

Specialisaties

Aandachtsgebieden

 • Rug-, nek- en schouderklachten
 • Spier- en peesklachten
 • Artrose en reuma
 • Chronische pijn

Lid van

 • Regionaal Pijn Netwerk
 • Rugnetwerk Oost-Brabant
 • Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie
 • Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie
Fysiopark is aangesloten bij Rugnetwerk
Fysiopark is aangesloten bij Pijnnetwerk Nederland

Ontdek de E-gym

Wil jij begeleid sporten?
Per maand opzegbaar!
Plan een gratis E-Gym proeftraining 

IK WIL EEN GRATIS PROEFTRAINING INPLANNEN