Waar kun je revalideren na een operatie?

Heb je net een knie, schouder, heup of dergelijke operatie achter de rug? Of moet je revalideren van een ongeval of trauma? Dan is de juiste begeleiding erg belangrijk! Vaak kan je voor revalidatie terecht in de desbetreffende kliniek of in het ziekenhuis. Maar soms is de locatie erg ver weg van je huidige woonplaats. In dit artikel gaan we verder in op wat voor opties er dan mogelijk zijn.

Wat zijn de opties voor revalidatie?

Als je net geopereerd bent, dan komt er best wel wat kijken om weer volledig te herstellen. Door middel van de juiste begeleiding gaat dat niet alleen sneller, maar zorg je er ook voor dat je bepaalde lichaamsdelen niet overbelast. Het komt vaak voor dat je een stuk moet rijden naar de kliniek of het ziekenhuis waar de operatie plaatsvind. Echter is reizen na de operatie niet gemakkelijk, dus is het handig om een locatie dichterbij te zoeken. Naast revalidatiecentrums kan je ook opzoek gaan naar fysiotherapie praktijken waarbij medische fitness en revalidatietraining mogelijk is. Bij een revalidatietraject is het de bedoeling dat je vaak terug moet komen om je lichaam optimaal te laten herstellen. Het kiezen van een lokale instelling die dezelfde bevoegdheden heeft als een ziekenhuis of kliniek is dan ook een groot voordeel. Hierdoor bespaar je niet alleen tijd, maar je hoeft ook geen vervoer te regelen.

Fysiotherapie met medische fitness en revalidatietraining

Bij verschillende fysiotherapie praktijken is het mogelijk om medische fitness en revalidatietraining te krijgen. De fysiotherapeuten zijn net zo goed opgeleid als de specialisten in het ziekenhuis of de kliniek om te zorgen voor het juiste herstelplan voor jouw lichaam.

Medische fitness kan een optie zijn

Bij medische fitness sport en beweeg je onder begeleiding van een fysiotherapeut. Je doet de oefeningen zelf, maar de fysiotherapeut geeft aanwijzingen om de beweging goed uit te voeren. Hierdoor zullen alleen de spieren getraind worden die nodig zijn voor het herstel. Bovendien zullen lichaamsdelen niet snel overbelast raken.

Revalidatietraining mogelijkheden

Bij revalidatietraining breng je bepaalde lichaamsdelen weer op normaal kracht niveau. Door de operatie kunnen bijvoorbeeld spieren verslappen en kan je uithoudingsvermogen slechter worden. Revalidatietraining heeft drie verschillende soorten; pre-operatieve revalidatie, post-operatieve revalidatie en hersteltraining na een blessure. Op de pagina over revalidatietraining kan je hier meer over lezen.

Meer informatie over revalidatie mogelijkheden?

Wil je meer informatie over revalideren bij een fysiotherapie praktijk? Bij Fysiopark kunnen wij jou goed helpen bij het revalidatieproces. We maken samen het behandelplan en zorgen er voor dat er de juiste begeleiding is.

Fysiopark is een expertisecentrum met goed opgeleide mensen. Bovendien blijven we altijd bijscholen, om op de hoogte te blijven van de meeste recente wetenschappelijke ontwikkelingen. Wij zijn een lokale fysiotherapie praktijk met veel specialisaties. Ben je benieuwd op welke specialisaties wij nog meer gericht zijn? Of wil je een afspraak maken met één van onze fysiotherapeuten? Neem gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op, dan helpen wij jou verder!

Jan Bout

Jan Bout

Fysiotherapeut
Manueel therapeut
Extended Scope Specialist
Leefstijlcoach