Pijn en stress door slaapgebrek

Lichamelijke en mentale klachten door slaapgebrek

Lichamelijke en mentale klachten door slaapgebrek Slaap is essentieel voor het menselijk leven. Het menselijk lichaam heeft slaap nodig om te herstellen van de fysieke spanningen van de dag, maar slaap speelt ook een belangrijke rol in het helpen van onze geest om te herstellen van de mentale spanningen van de dag. Tijdens de slaap […]

Man heeft last van rug als gevolg van thuiswerken

Terugkerende klachten door thuiswerken

Terugkerende klachten door thuiswerken Als gevolg van corona hebben veel werkgevers ervoor gekozen om hun personeel thuis te laten werken. Omdat u thuis op een andere manier werkzaam bent dan op kantoor achter een bureau kan dit lichamelijke klachten als gevolg hebben. Veel werknemers die langdurig thuis hebben gezeten herkennen zich hierin. Ondanks de aanschaf […]

Waar komt de pijn in de bovenarm vandaan?

Wat is een frozen shoulder en wat kan je er tegen doen?

Heb je last van een frozen shoulder? Heb je al een tijdje of zelfs langdurig pijn in de schouder? Ben je beperkt in je bewegingen doordat je pijn hebt als je verder reikt of beweegt? Lijkt het alsof je bewegingsvrijheid bevriest, steeds minder ruimte in beweging gepaard gaande met pijn? Dan zou je wel eens […]

stress voorkomen hoe doe je dat

Stress voorkomen, hoe doe je dat?

Tegenwoordig komt stress steeds vaker voor. Denk aan een drukke werkdag, het halen van deadlines en daarbovenop nog het huishouden doen. Niet heel gek dat je het je soms even te veel wordt.
Merk je dat je door de dagelijkse beslommeringen last hebt van opbouwende stress? Pas hiermee op, want dit kan uiteindelijk resulteren in fysieke klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid en rugklachten. Om stress te voorkomen, geven wij hieronder een aantal behulpzame tips.

Wat is de beste slaaphouding

Wat is de beste slaaphouding?

Slaap is nodig om je lichaam rust te geven, waardoor je weer energie opdoet. Daarom is het erg vervelend als je ’s ochtends wakker wordt met rugklachten. De juiste slaaphouding is belangrijk voor een optimale nachtrust. Maar hoe krijg je rugklachten tijdens je nachtrust en wat is de beste slaaphouding? Wij vertellen je er alles over.

Hoe kan je polsklachten verminderen?

Hoe kan je zelf polsklachten verminderen?

Heb je vervelende zeurpijn aan de pols? En begint het langzaamaan jouw leven te beïnvloeden? Dan is het tijd om hier wat aan te doen! Als je te lang met polsklachten blijft lopen, kunnen de klachten zelfs verder toenemen. Maar wat kan je eigenlijk zelf doen om polsklachten te verminderen? Wij vertellen je er graag meer over.

voorkomen van knieblessure

Hoe kan je knieblessures voorkomen?

Je knieën krijgen dagelijks veel te verduren: lopen, traplopen, tillen, fietsen en andere vormen van beweging. Elk jaar staan knieblessures weer op nummer één op de lijst van meest voorkomende sportblessures. Het is dus belangrijk dat je goed zorg draagt voor je knieën, om zo een blessure te voorkomen.

Medical taping

Medical taping; waar is het goed voor?

Medical Taping gaat al terug sinds de jaren zeventig. De grondleggers van Medical Taping (uit Japan en Korea) waren zich er toen al van bewust dat beweging en spieractiviteit onmisbare elementen zijn voor het genezen en voorkomen van lichamelijke klachten.

Wat houden psychosomatische klachten in

Wanneer heb je last van psychosomatische klachten?

Loop je al een tijdje met onverklaarbare, lichamelijke klachten? Stop dan met deze klachten te ontwijken. Vaak voel je pijn in je lichaam, maar kan je niet verklaren waar deze pijnklachten vandaan komen. Je bent niet gevallen en je hebt geen ongeluk gehad. Spannings- of stress gerelateerde klachten kunnen de oorzaak zijn. Maar wat kan je daaraan doen? Graag vertellen we je in dit artikel hier meer over.

Wat te doen als je knie op slot springt

Mijn knie zit op slot, wat nu?

Heb je last van een knie die op slot zit? Dat is natuurlijk erg vervelend! Maar hoe komt het dat een knie op slot schiet? En wat zijn de achterliggende oorzaken? In dit artikel gaan we verder in op de oorzaken en hetgeen wat je eraan kunt doen.