Oefeningen om je hielspoor klachten te verlichten

Heel veel Nederlanders hebben een verkalking in de aanhechting van het hiel bot. Dit noemen we ook wel hielspoor. De hielspoor zelf geeft zelden klachten, maar wanneer er een spier of pees in de hiel overbelast of ontstoken raakt, kan dit gepaard gaan met stekende pijn in de voeten. Hielspoor is dan ook de meest voorkomende voetaandoening onder Nederlanders. Soms gaan de klachten vanzelf over door goed rust te nemen. Vaak zijn er daarnaast oefeningen of therapie nodig om dit proces te versnellen of stimuleren, en om klachten in de toekomst te voorkomen.

Oedeem oorzaken symptomen behandelingen

Oedeem: de oorzaken, symptomen en behandelingen

Oedeem is een abnormale vochtophoping in een bepaald lichaamsdeel. Oedeem komt het vaakste voor in de enkels, knieën of benen of buik, maar het kan in principe op elke plek in het lichaam voorkomen. Het vocht ontstaat omdat er problemen zijn binnen de bloedsomloop en het vocht niet goed afgevoerd kan worden. Oedeem kan meerdere oorzaken hebben en geeft verschillende klachten. Heb je last van oedeem? En ben je benieuwd wat je hier zelf aan kunt doen of wanneer je een specialist moet inschakelen?

Weer sporten na een blessure

Sporten na een blessure

Miljoenen mensen in Nederland doen aan sport: jong en oud, man en vrouw, in teamverband of individueel. Sport en beweging is nodig voor ons lichaam om gezond, fit en ontspannen te blijven. We doen er natuurlijk van alles aan om blessures te voorkomen, maar er ontstaan geregeld blessures. Heb je momenteel een blessure? Of ben je bijna hersteld van je klachten? En wil je graag weer gaan sporten? In dit blog vertellen we je hoe je het sporten weer veilig kunt oppakken.

Tips bij (terugkerende) heupklachten

Heupklachten zijn klachten in en rondom het heupgewricht. De pijn kan lange tijd sluimeren en ineens hevig opspelen. Veel mensen denken vaak dat heupklachten met name voorkomen bij senioren, maar dit is zeker niet het geval. Heupklachten komen voor bij alle leeftijdsgroepen. De pijn kan verschillende oorzaken hebben: bijvoorbeeld door (overmatig) sporten, overbelasting, slijtage of een ontsteking. Heupklachten kunnen door verschillende factoren veroorzaakt worden. In deze blog geven we tips bij heupklachten

Tips voor groeipijn bij kinderen

Ruim een of de vijf kinderen heeft wel eens last van groeipijn: pijnscheuten in, meestal, de armen of benen. Vaak gaat deze pijn samen met hoofdpijn, buikpijn, huilbuien en vermoeidheid. Groeipijn ontstaat wanneer de botten sneller groeien dan de spieren en pezen. Er ontstaat (nog) niet verkalkt kraakbeen bij de groeischijven waar de pezen aan trekken. Dat geeft een pijnscheut. Na een groeispurt wordt het kraakbeen omgezet in bot, dan verdwijnt de pijn. Helaas kunnen we groeipijn niet voorkomen, maar we hebben wel een aantal tips om de pijn te verminderen.

spanningshoofdpijn

Wat te doen bij spanningshoofdpijn?

Hoofdpijn is een klacht waar veel mensen last van hebben, namelijk 90 tot 95% van de bevolking. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn. Spanningshoofdpijn en migraine komen het vaakst voor. Na verkoudheid is hoofdpijn de meest gehoorde klacht bij de huisarts. Meestal is de impact van hoofdpijn onschuldig, maar een aantal vormen kunnen zo sterk zijn dat ze het dagelijks leven flink kunnen belemmeren. Fysiotherapie kan in sommige gevallen helpen de hoofdpijn te verminderen of zelfs helemaal weg te nemen. In dit blog vertellen we je wat te doen bij spanningshoofdpijn.

Tips vallen voorkomen ouderen

Valpreventie: tips om vallen te voorkomen

Een val kan vervelende gevolgen hebben. Lichamelijke gevolgen zoals bijvoorbeeld botbreuken of blauwe plekken. Maar zeker ook psychische gevolgen: angst om opnieuw te vallen en daardoor activiteiten vermijden. Ongeveer één op de drie thuiswonende ouderen valt minstens één keer per jaar. Vaak gebeurt dit in of om het huis, over een loszittende stoeptegel, een vervelende val van de trap of uitglijden over natte bladeren. Gelukkig zijn er vele tips die de kans op een val iets kunnen verkleinen. In dit blog lichten we deze verder toe.

looptraining en fysiotherapie bij etalagebenen

Fysiotherapie bij etalagebenen

De acute pijn van etalagebenen wordt veroorzaak door slagaderverkalking in je benen. Etalagebenen kunnen verholpen worden door intensieve looptherapie onder begeleiding van fysiotherapie.

Tips bij lage rugpijn

Pijn onderin de rug, iedereen heeft er wel ooit last van maar wat moet je doen als de rugklachten niet verminderen of zelfs erger worden? In dit blog geven we tips om lage rugpijn te voorkomen of verlichten en leggen we uit welke behandelingen in onze praktijk zouden kunnen helpen.

hooikoorts

Wat te doen bij hooikoorts?

Als de lente begint, wordt het warmer en zonniger. Natuurlijke groeiprocessen komen op gang: steeds meer bomen en planten verspreiden hun pollen. Dit proces gaat vaak door tot het einde van de zomer. Naarmate het aantal pollen in de lucht toeneemt, stijgt het aantal mensen met hooikoortsklachten. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om hooikoortsklachten te verminderen.