Wat en voor wie is FysioFitness

Heb je de term ‘FysioFitness” wel eens voorbij horen komen en vraag je je af wat hier precies mee wordt bedoeld? FysioFitness is een praktische aanpak voor zowel fanatieke sporters als mensen die revalideren van letsel of ziekte. Deze aanpak combineert fysiotherapie met fitness, waardoor het een toegankelijke manier is om te werken aan kracht, flexibiliteit en algehele gezondheid. Leer hier meer over FysioFitness en voor wie het geschikt is.

Wat is FysioFitness

FysioFitness is een unieke vorm van fitness die wordt geleid door fysiotherapeuten en gericht is op het verbeteren van de algehele gezondheid en fitheid. Het programma combineert op maat gemaakte oefeningen en trainingsschema’s met de expertise van fysiotherapeuten. Elk trainingsprogramma wordt aangepast aan de specifieke behoeften, doelen en gezondheidsstatus van de persoon in kwestie, met bijzondere aandacht voor veiligheid en preventie van blessures. Hier zul je ervaren dat de begeleiding van een fysiotherapeut echt het verschil maakt ten opzichte van de begeleiding van een personal trainer.

FysioFitness is ideaal voor mensen die herstellen van blessures, chirurgische ingrepen of langdurige gezondheidsproblemen. Het helpt bij het herstelproces en bij het voorkomen van toekomstige blessures door het verbeteren van kracht, flexibiliteit en stabiliteit. Met de deskundige begeleiding van fysiotherapeuten kunnen mensen hun doelen bereiken en een actieve en gezonde levensstijl behouden, ongeacht hun individuele omstandigheden.

Voor wie is FysioFitness ideaal?

FysioFitness kan in principe voor iedereen een fijne manier van sporten zijn. Van beginners tot gevorderde sporters en van jong tot oud. FysioFitness richt zich echter met name op iedereen die moet herstellen van blessures of chirurgische ingrepen. Ook mensen die met langdurige of chronische gezondheidsproblemen kampen zijn vaak gebaat bij FysioFitness.

FysioFitness bij revalidatie

Tijdens een revalidatieproces helpt FysioFitness bij het bevorderen van herstel. Fysiotherapeuten bij Fysiopark Uden gebruiken FysioFitness vaak als een aanvulling op andere fysiotherapie methodes om patiënten te begeleiden bij het herwinnen van kracht, mobiliteit en functionele vaardigheden. Door middel van individueel aangepaste oefeningen en trainingsschema’s helpen we je veilig en effectief werken aan het verbeteren van je fysieke conditie. Je wordt begeleid door een fysiotherapeut die je voortgang nauwlettend in de gaten houdt. FysioFitness helpt je stap voor stap te revalideren en je dagelijkse activiteiten weer op te pakken.

FysioFitness om klachten te voorkomen

FysioFitness kan psychologisch gezien een gevoel van veiligheid bieden, met name voor mensen die zich zorgen maken over het overbelasten van hun lichaam na een gezondheidsprobleem zoals hartfalen. Door te werken onder begeleiding van een fysiotherapeut, die specifieke kennis heeft van de medische geschiedenis van de persoon, kun je vertrouwen opbouwen in je lichaam en je capaciteiten.

De fysiotherapeut zal het trainingsprogramma zorgvuldig afstemmen op jouw individuele behoeften en beperkingen, waardoor je je veilig zal voelen om je grenzen te verkennen zonder het risico te lopen op overbelasting of letsel. Bovendien biedt de aanwezigheid van de fysiotherapeut en de structuur van het programma een geruststellend gevoel. Je krijgt de ruimte om eventuele angsten te overwinnen en je zelfvertrouwen op te bouwen. Dit psychologische aspect van FysioFitness kan een krachtige motivator zijn om onder begeleiding van een fysiotherapeut te komen trainen.

Hoe werkt FysioFitness

Bij FysioFitness wordt er eerst een individueel trainingsplan opgesteld, rekening houdend met je specifieke behoeften, doelen en beperkingen. De oefeningen worden zorgvuldig geselecteerd om kracht, flexibiliteit, balans en uithoudingsvermogen te verbeteren, terwijl rekening wordt gehouden met eventuele blessures of gezondheidsproblemen.

Tijdens de trainingssessies word je begeleid door een ervaren fysiotherapeut, die de oefeningen aanpast en de juiste techniek en houding corrigeert om letsel te voorkomen. Dit zorgt voor een veilige en effectieve training, zelfs voor mensen met complexe gezondheidsproblemen.

FysioFitness met eGym en eFlexx bij Fysiopark Uden

Fysiopark biedt eGym en eFlexx als onderdeel van een trainingsprogramma dat wordt begeleid door fysiotherapeuten. In tegenstelling tot reguliere sportscholen, waar deze apparatuur vaak zelfstandig wordt gebruikt, wordt bij Fysiopark de focus gelegd op het gezond maken en houden van het lichaam.

Waarom eGym en eFlexx bij Fysiopark?

Bij Fysiopark wordt het trainingsschema persoonlijk samengesteld door een fysiotherapeut, met zowel korte als lange termijn voordelen voor de fysieke gezondheid in gedachten. Er wordt nauwlettend gekeken naar het lichaam van de sporter, zodat de trainingen perfect bij het individu aansluiten. Bovendien is er altijd een fysiotherapeut in de buurt om vragen te beantwoorden en te zorgen voor een gemoedelijke sfeer tijdens de trainingen.

Voor wie is eGym en eFlexx bedoeld?

Hoewel iedereen welkom is, worden eGym en eFlexx met name aanbevolen voor mensen met specifieke gezondheidsproblemen zoals diabetes, obesitas, reuma, hartproblemen of mensen die herstellende zijn van blessures, operaties of ziekten. Deze geavanceerde apparaten bieden een veilige en effectieve manier om te sporten, onder begeleiding van een fysiotherapeut. Je kan ervoor kiezen alleen tijdens het revalidatieproces bij ons te sporten. Veel mensen kiezen er echter voor om ook na hun herstel in onze veilige omgeving te blijven trainen om hun conditie op peil te houden en zo toekomstige klachten te voorkomen.

Het verschil tussen eGym en eFlexx

Beide apparaten, afkomstig van dezelfde gerenommeerde producent, hebben verschillende functies. eGym wordt gebruikt voor kracht- en cardio trainingen, terwijl eFlexx wordt ingezet voor rek- en strekoefeningen, coördinatietrainingen en het herstel van beschadigde spieren en pezen. Bij Fysiopark worden deze apparaten aangevuld met attributen die worden gebruikt tijdens revalidatieprocessen, en altijd onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Het trainingsproces met eGym en eFlexx

Bij Fysiopark begint het trainingsproces met een persoonlijk consult, waarbij een fysiotherapeut een compleet beeld vormt van de fysieke gesteldheid van de sporter. Vervolgens worden persoonlijke gegevens op een elektronisch polsbandje gezet, dat communiceert met de apparatuur en zorgt voor een veilige en effectieve training. De voortgang wordt bijgehouden in een speciale app, waarin ook tips van een fysiotherapeut worden gegeven.

Flexibele begeleiding en sportabonnementen

Bij Fysiopark is sporten flexibel en voordelig, met sportabonnementen die zijn afgestemd op de behoeften van de sporter. Fysiotherapeuten bieden continue begeleiding en aanpassingen aan het trainingsprogramma om ervoor te zorgen dat de doelen worden behaald op een veilige en effectieve manier.

FysioFitness speciaal voor senioren

Voor senioren is het behouden van een goede gezondheid en fitheid van groot belang. FysioFitness biedt speciale programma’s die zijn afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van oudere deelnemers; Senior fit. Bij Fysiopark Uden wordt bijvoorbeeld elke donderdagochtend een speciaal uur ingericht voor fitness voor senioren, onder begeleiding van een ervaren geriatrie fysiotherapeut.

Deze groepslessen bieden een gevarieerd programma dat zich richt op het verbeteren van conditie, kracht, evenwicht, lenigheid en coördinatie. Door samen te bewegen in een gezellige en ondersteunende omgeving, kunnen senioren op een veilige en effectieve manier werken aan het behouden of verbeteren van hun gezondheid en vitaliteit. Bovendien zijn senioren met een standaard fitness abonnement ook welkom om zelfstandig te sporten onder supervisie van professionele instructeurs, met de mogelijkheid voor een op maat gemaakt trainingsschema dat rekening houdt met individuele behoeften en doelen. Op deze manier wordt FysioFitness een waardevolle aanvulling op het welzijn van senioren, waardoor zij langer zelfstandig en actief kunnen blijven.

Interesse in FysioFitness bij Fysiopark Uden?

Lijkt het je prettig om te sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut? Kijk even op onze pagina over abonnementen voor meer info de tarieven. Deze hebben we bewust geprobeerd zo laag mogelijk te houden om deze manier van sporten voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of plan een gratis proeftraining in om zelf te ervaren hoe het is om bij ons te sporten!

Vincent Vos

Vincent Vos

Fysiotherapeut
Manueel therapeut
Extended Scope Specialist