Psychosomatisch fysiotherapeut Sabrina van den Tillart

Wie is Sabrina van den Tillart?

Binnenkort start Sabrina bij ons in de praktijk als psychosomatisch fysiotherapeut. Zij volgt daarmee Lise Hansen op, een kundig professional met veel expertise en een heel warm hart. Lise heeft jaren met veel plezier in onze praktijk gewerkt en mag nu gaan genieten van haar welverdiende pensioen. In deze blog stelt Sabrina zichzelf aan je voor.

Mag ik me even voorstellen?

Hallo! Ik ben Sabrina van den Tillart, 31 jaar en kom uit Sint-Oedenrode. Daar woon ik samen met mijn vriend en onze twee prachtige kinderen.

Ik kan enorm genieten van de momenten met mijn gezin, familie en vrienden. Hetgeen in deze tijd helaas niet vanzelfsprekend meer is. Verder houd ik erg van buiten zijn, wandelen met mijn hond Mila, mountainbiken en bootcampen. Als persoon ben ik enthousiast, een doorzetter, spontaan en eerlijk.

In mijn werk zie ik het als een uitdaging om nét een stukje verder te kijken dan anderen en op een positieve manier mensen te stimuleren. Ik haal veel voldoening uit mijn werk als fysiotherapeut en heb daarom veel zin om te beginnen bij Fysiopark!

Psychosomatische Fysiotherapie

Ik heb de Master psychosomatische fysiotherapie bijna afgerond en volg psychosomatisch fysiotherapeut Lise Hansen op. Ik hoor u denken: psychosomatiek? Wat houdt dat in? Allereerst: psychosomatische fysiotherapie is heel breed, maar kort gezegd behandelen wij patiënten met (langdurige) lichamelijke klachten, die maar niet overgaan en waarbij patiënten vaak al veel therapie of zelfs een operatie hebben gehad. Het komt vaak voor dat mensen door de beperkingen van de langdurige lichamelijke klachten niet lekker in hun vel zitten of andersom.

Als psychosomatisch fysiotherapeut kijk ik naar de oorzaak van het probleem en kijk daarbij verder dan alleen het lichamelijke gedeelte. We nemen de patiënt als geheel en kijken ook naar andere factoren rondom de klacht, zoals het mentale en sociale gedeelte. De hulpvraag van de patiënt staat centraal in de behandeling. Hierop wordt het behandelplan samen met de patiënt opgesteld. We kijken hoe we weer grip kunnen krijgen op de klachten en wat de patiënt hierin nodig heeft. Echt teamwork dus!

Crisistijd

Voor velen is het zwaar om dierbaren langdurig te moeten missen, je dagelijkse ritme kwijt te zijn (werk, sport, hobby’s) en geen of weinig (fysiek) contact te hebben met anderen. Alles is op afstand en alles is anders. En dat is ook logisch en vanzelfsprekend, maar het is niet niks!

Merk je bij jezelf dat je meer lichamelijke en mentale klachten krijgt zoals bijvoorbeeld spanningsklachten, depressieve gevoelens, burn-outklachten, slaapproblemen, vermoeidheidsklachten, ademhalingsproblemen of andere (chronische) klachten en wil je er graag iets aan doen? Neem dan contact met me op voor hulp of advies door te mailen naar info@fysiopark.nl. Dan kijk ik samen met jou of je klachten passend zijn binnen de psychosomatiek en kijken we samen naar een oplossing!

Meer informatie?

Wil je meer informatie over onze praktijk? Neem gerust contact met ons op! Voor meer informatie of een afspraak, bel 0413 251260. In deze coronatijd zijn de afspraken van onze fysiotherapeuten in de vorm van een telefonisch of videoconsult. Wij zullen je op deze manier zo goed als mogelijk helpen.

Sabrina van den Tillart
Psychosomatisch fysiotherapeut