Herstellen van Long Covid met fysiotherapie

Sommige mensen hebben nagenoeg geen klachten gehad na besmetting met het Corona visus. Anderen kampen echter met langdurige klachten door Covid. Dit noemen we post-covid of long covid. Er wordt veel onderzoek gedaan naar deze lange termijn gevolgen. In dit blog artikel geven wij informatie over wat er wel bekend is en leggen wij uit hoe de fysiotherapeut kan helpen met het herstellen van long covid.

Klachten bij Long Covid

Een klein percentage van de mensen die Covid heeft gehad blijft zitten met long-covid. De redenen hiervoor zijn nog onduidelijk. Veel mensen kampen met vermoeidheid, spierzwakte en kortademigheid. Er zijn alleen nog een hoop andere soort klachten die mensen ervaren bij long-covid. We hebben voor u alle bekende klachten op een rijtje gezet:

  • Vermoeidheid
  • Kortademigheid
  • Spierpijn
  • Spierzwakte
  • Hartkloppingen
  • Aanhoudende verhoging
  • Vergeetachtigheid

Hulp bij het revalideren 

Veel mensen die Covid hebben gehad merken een verzwakking van hun gezondheid. Mensen met Long Covid natuurlijk des te meer. De specialisten van Fysiopark helpen u revalideren van Long Covid zodat uw sneller herstelt. Patiënten die door Corona ernstig verzwakt zijn en problemen ervaren in het dagelijks functioneren kunnen door een fysiotherapeut geholpen worden door begeleid te trainen. Zo helpen we uw longcapaciteit weer te laten groeien, zonder dat u uzelf overbelast. We helpen u om uw conditie op een verantwoorde manier weer op peil te krijgen zodat u weer kunt genieten van het leven.

Vragen of meer weten?

Mocht u hulp nodig hebben bij het revalideren van Long Covid? Fysiopark helpt u graag met revalideren. Mocht u vragen hebben over hoe de revalidatie eruit komt te zien of heeft u andere vragen neem dan contact met ons op!

Vincent Vos

Vincent Vos

Fysiotherapeut
Manueel therapeut
Extended Scope Specialist